Wellington van rundergehakt

25+60+30 minuten

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen:

  1. Ui (1; in stukken)
  2. Wortel (1; in blokjes)
  3. Bleekselderij (1 stengel; in stukjes)
  4. Portobello (2; in stukken)(evt. kastanjechampignons 200 gr.)
  5. Aardappel (1 gemiddelde; in blokjes van 1x1 cm)
  6. Olijfolie
  7. Rozemarijn (vers; 4 takjes)
  8. Knoflook (2 tenen; geperst)
  9. Tuinerwten (diepvries; 75 gram; extra fijn)
  10. Rundergehakt (500 gram)
  11. Ei (1; losgeklopt)
  12. Bladerdeeg (500 gram)
  13. Bloem (1/2 eetlepel)
  14. Zout en peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Zet alle groenten (behalve de tuinerwten en de knoflook) op in een flinke koekenpan met 2 flinke scheuten olijfolie op matig vuur.
  • Pluk de rozemarijn van de takjes, hak ze fijn en doe samen met de knoflook in daarna in de pan. Roerbak de groente ongeveer 8 minuten of tot ze zacht en licht gekleurd zijn. Strooi daarna de bevroren tuinerwten erbij en laat nog circa 1 minuut op het vuur staan.
  • Doe het groentemengsel in een grote kom en laat volledig afkoelen. Doe daarna het gehakt met een flinke snuf zout en peper en de helft van het ei bij het groentemengsel. Kneed en wrijf alles met schone handen door elkaar. (Ik geef er overigens de voorkeur aan om het gehakt heel licht aan te braden maar dat maakt het kneden tot een compacte massa wel lastiger; braad dus niet te lang! Voordeel: je kunt dan wat van het bakvocht uit het gehakt wegdoen wat de wellington daarna mooier droog maakt).
  • Bestuif je schone werkoppervlak (of handiger: een bakplaat) met de bloem en leg er de bladerdeeg op uit tot het een mooi aaneengesloten langwerpig vlak vormt. Leg het groente/gehakt-mengsel als een worst op het bladerdeeg en houd de randen vrij. Kwast de randen in met een beetje ei en rol het deeg op zodat het gehakt-mengsel aan alle zijden volledig is ingepakt. Het ziet er dan een beetje als een grote toffee uit. Leg je wellington op een bakplaat als dat nog moet.
  • Kwast hem aan alle zijden in met de rest van het ei en bak hem ongeveer 1 uur in de oven tot die goudbruin is.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.

De essentiële cookies zijn essentieel voor de veilige en correcte werking van onze website en het registratieproces.
Functionele cookies onthouden jouw voorkeuren voor onze website en maken het mogelijk deze aan te passen.
Prestatiecookies controleren de prestaties van onze website.
Marketing cookies stellen ons in staat de prestaties van onze website te meten en te analyseren.