Vegetarische schotel uit de tajine

4 uur + 75 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. Olijfolie (8 eetlepels)
  2. Ui (1)
  3. Paprika (1, rood)
  4. Wortelen (6)
  5. Tomaten (3)
  6. Aubergine (1)
  7. Aardappelen (2)
  8. Paprikapoeder (1 eetlepel)
  9. Kurkuma (1 eetlepel)
  10. Kaneelpoeder (1 theelepel)
  11. Groentebouillon (2 deciliter)
  12. Vegetarisch gehakt (175 gram)
  13. Peultjes (1 hand vol)
  14. Munt (4 eetlepels, vers, grof gehakt)
  15. Koriander (10 gram, vers)
  16. Rijst (200 gram)
  17. Peper & zout

Bereidingswijze:

  • Leg de tajine in een bak met water en laat hem zeker 4 uur ondergedompeld alvorens te gebruiken.
  • Pel de uit en snijd hem in ringen. Halveer de paprika en haal het hart eruit. Snijd in dunne reepjes. Boen de wortelen schoon en snijd in plakjes. Snijd de aubergine en de aardappelen in blokjes. Snijd de tomaten in stukken. Haal de peultjes af.
  • Zet de tajine op het vuur met de helft van de olijfolie, leg de uit, de parika, de wortelen en de peultjes erin. Leg daarbovenop de tomaten, de aubergine en de aardappelen.
  • Meng de rest van de olijfolie met de paprikapoeder, kurkuma, kaneelpoeder, peper en zout en schenk over de groente. Voeg vervolgens de hete bouillon toe.
  • Zet de deksel op de tajine en stoof dit geheel circa 30 minuten. Schep daarna het vegetarische gehakt door de groente, zet de deksel terug op de tajine en stoof alles nog eens 15 minuten. Zet tegelijkertijd de rijst op en kook volgens de opgave op de verpakking.
  • Haal van het vuur en schep de verse munt erdoor; serveer met de verse koriander en de rijst.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin