Timarisu Stoofpeertjes en Speculaas

20 minuten (evt. dag van te voren)

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. Slagroom (125 ml.)
  2. Fijne kristalsuiker (2 eetlepels)
  3. Mascarpone (250 gram)
  4. Stoofpeertjes (evt. uit pot; 2 tot 3)
  5. Stoofpeertjesvocht (2 tot 4 eetlepels; evt. extra)
  6. Speculaasjes (circa 8)

Bereidingswijze:

  • Klop de slagroom stijf tezamen met de suiker. Doe de mascarpone in een ruime kom en roer rustig tot deze wat losser is. Voeg 2 eetlepels van het peertjesvocht toe en roer tot deze volledig is opgenomen (als het mengsel stevig is, kan evt. extra peertjesvocht worden toegevoegd).
  • Voeg een deel van de slagroom toe en spatel rustig door de mascarpone. Wanner dat deels is opgenomen, voeg dan de rest van de slagroom toe en spatel tot een egaal mengsel.
  • Breek de speculaasjes in stukken en snijd de stoofpeertjes in stukjes.
  • Doop wat stukjes speculaas in het stoofperenvocht en leg deze  op de bodem van een schaaltje of glas. Leg daarbovenop wat peertjes en daarna wat mascarponemengsel. Herhaal tot het schaaltje of glas opgevuld is. Eindig met het mascarponemengsel.
  • Decoreer met wat stukjes peer.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin