Tarte tatin van Pruim

30 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

  1. Rijpe pruimen (600 gram)
  2. Gemalen kaneel (1 theelepel)
  3. Maple siroop (120 ml.)
  4. Vel bladerdeeg (rond)
  5. Vanille-ijs (6 bolletjes)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220 gr. C.
  • Zet een middelgrote braadpan op middelhoog vuur.
  • Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Doe de pruimen in de pan tezamen met 300 ml. water. Kook gedurende 1 minuut.
  • Strooi de kaneel eroverheen en giet de maple siroop gelijkmatig over de pruimen. 
  • Dek het geheel af met het bladerdeeg en stop de randen goed in met een houten spatel. Haal zo nodig het overschot van het deeg weg.
  • Bak het geheel gedurende 16 minuten onder in de oven (of tot het goudbruin is). Haal 5 minuten vóór het einde het vanille-ijs uit de vriezer.
  • Haal de pan voorzichtig uit de oven en dek af met een grotere schaal. Draai dit geheel voorzichtig om.
  • Doe er evt. wat ijs op, snijd in gelijke delen en serveer met een bolletje vanille-ijs.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin