Tarte tatin van Pruim
30 minuten
Ingrediënten voor 6 personen:
- Rijpe pruimen (600 gram)
- Gemalen kaneel (1 theelepel)
- Maple siroop (120 ml.)
- Vel bladerdeeg (rond)
- Vanille-ijs (6 bolletjes)

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 gr. C.
- Zet een middelgrote braadpan op middelhoog vuur.
- Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Doe de pruimen in de pan tezamen met 300 ml. water. Kook gedurende 1 minuut.
- Strooi de kaneel eroverheen en giet de maple siroop gelijkmatig over de pruimen.
- Dek het geheel af met het bladerdeeg en stop de randen goed in met een houten spatel. Haal zo nodig het overschot van het deeg weg.
- Bak het geheel gedurende 16 minuten onder in de oven (of tot het goudbruin is). Haal 5 minuten vóór het einde het vanille-ijs uit de vriezer.
- Haal de pan voorzichtig uit de oven en dek af met een grotere schaal. Draai dit geheel voorzichtig om.
- Doe er evt. wat ijs op, snijd in gelijke delen en serveer met een bolletje vanille-ijs.
- Smakelijk!