Tarte tatin van Pruim

30 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

  1. Rijpe pruimen (600 gram)
  2. Gemalen kaneel (1 theelepel)
  3. Maple siroop (120 ml.)
  4. Vel bladerdeeg (rond)
  5. Vanille-ijs (6 bolletjes)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220 gr. C.
  • Zet een middelgrote braadpan op middelhoog vuur.
  • Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Doe de pruimen in de pan tezamen met 300 ml. water. Kook gedurende 1 minuut.
  • Strooi de kaneel eroverheen en giet de maple siroop gelijkmatig over de pruimen. 
  • Dek het geheel af met het bladerdeeg en stop de randen goed in met een houten spatel. Haal zo nodig het overschot van het deeg weg.
  • Bak het geheel gedurende 16 minuten onder in de oven (of tot het goudbruin is). Haal 5 minuten vóór het einde het vanille-ijs uit de vriezer.
  • Haal de pan voorzichtig uit de oven en dek af met een grotere schaal. Draai dit geheel voorzichtig om.
  • Doe er evt. wat ijs op, snijd in gelijke delen en serveer met een bolletje vanille-ijs.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.

De essentiële cookies zijn essentieel voor de veilige en correcte werking van onze website en het registratieproces.
Functionele cookies onthouden jouw voorkeuren voor onze website en maken het mogelijk deze aan te passen.
Prestatiecookies controleren de prestaties van onze website.
Marketing cookies stellen ons in staat de prestaties van onze website te meten en te analyseren.