Surinaamse kip (of eend)

30 + 120 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. Kip (0f eend) (1 kg)
  2. Ui (1, groot)
  3. Knoflook (7 tenen)
  4. Massala (3 volle theelepels)
  5. Madame jeanette-pepers (2 stuks)
  6. Maggi blokjes (2 stuks)
  7. Zwarte peper (1/2 theelepel)
  8. Komijnpoeder (1 theelepel, afgestreken)
  9. Tomatenpuree (1 theelepel)
  10. Ve-tsin (2 theelepels) (evt. aji-no-moto)
  11. Peterselie (15 gram, fijn gehakt)
  12. Olijfolie
  13. Zout

Bereidingswijze:

  • Snijd de kip (of de eend) in kleine stukken , was de stukken met azijn en spoel ze af met water. Snijd de uit heel fijn, pers de knoflook en snijd de madame jeanette-pepers fijn (verwijder de pitjes). Los de massala op met een half kopje lauw water.
  • Verhit 6 eetlepels van de olie in een wok of hapjespan en bak de ui halfgaar. Voeg de knoflook en de madame jeanettes toe en bak ook die half gaar. 
  • Voeg de opgeloste massala toe, goed roeren en laat 1 tot 2 minuten bakken (niet aanbakken!). Voeg daarna de kip (of eend) toe en ook de tomatenpuree, de verkruimelde maggi blokjes en de ve-tsin. Wederom goed roeren.
  • Doe de deksel op de pan en laat 1,5 tot 2 uur sudderen (het vlees laat meestal voldoende vocht los om te stoven). Om de 30 minuten even controleren of er inderdaad voldoende vocht is (evt. scheutjes kokend water toevoegen). De deksel verder niet onnodig optillen.
  • Ongeveer 15 minuten voor het einde van de kooktijd de zwarte peper, komijnpoeder en zout toevoegen.
  • Haal van het vuur en doe er de peterselie overheen.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin