Pizza Bloemkool en Kaas

70 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

  1. Pizzadeeg (kant-en-klaar; rond)
  2. Ui (1)
  3. Boter (50 gram)
  4. Laurierblaadjes (4 stuks)
  5. Mosterd (pittig, niet grof)
  6. Halfvolle melk (700 ml.)
  7. Bloemkool (klein)
  8. Kaas (Goudse + Blauwader; samen 120 gram)
  9. Peper en zout

Bereidingswijze:

  • Pel en snijd de ui in dunne ringen. Doe ze met de boter, de laurierblaadjes en een scheutje water in een pan en zet op matig vuur. Blijf gedurende 10 minuten regelmatig doorroeren.
  • Roer er dan eerst 50 gram meel er door, daarna de mosterd en vervolgens de melk om er een dunne witte saus van te maken. 
  • Breek de bloemkool in roosjes en gooi de verlepte blaadjes weg. Snijd de steel in dunne plakken. Doe alle bloemkool in de pan (evt. met wat mooie blaadjes) en blijf gedurende 30 minuten regelmatig doorroeren.
  • Haal de pan van het vuur, rasp de kaas erbij en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat het geheel een beetje afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 240 gr. C. Vet een ovenbestendige pan of schaal (25 x 35 cm of rond met doorsnede 32 cm) in en druk het pizzadeeg er zo in dat het gehele oppervlakte bedekt is.
  • Spreid het bloemkoolmengsel over het deeg uit maar laat zo mogelijk een randje rondom vrij. Laat het geheel kort rusten.
  • Bak de pizza in circa 20 minuten onder in de oven (of tot het deeg goudbruin en krokant is).
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin