Pittige mosselen
20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- Mosselen (1 kg per persoon; let op: enkel gesloten mosselen gebruiken)
- Ui (2)
- Trostomaten (8 stuks)
- Knoflook (3 tenen)
- Venkel (1 flinke)
- Paprika (rood, 2 stuks)
- Witte wijn (2 flessen)
- Cayennepeper

Bereidingswijze:
- Halveer de uien en snijd ze in ringen. Snijd de paprika en de venkel in stukken en de halveer de trostomaten.
- Fruit de uit, voeg de knoflook toe.
- Voeg na circa 1 minuut de paprika en de venkel toe. Bak circa 1 minuut en voeg de tomaten en een hoeveelheid cayennepeper naar smaak toe.
- Voeg de witte wijn toe en breng naar hoge temperatuur.
- Voeg de mosselen toe en kook ze ongeveer 10 minuten (tot ze open zijn)
- Smakelijk!