Pastasalade met Basilicumolie
20 minuten
Ingrediënten voor 8 personen:
- Farfalle (400 gram)
- Knoflook (1 teen)
- Basilicum (vers; 2 bakjes à 15 gram elk)
- Olijfolie (6 eetlepels)
- Pijnboompitten (25 gram)
- Cherrytomaatjes (250 gram)
- Gegrilde paprika's (2 potten a 295 gram elk)
- Artisjokken (1 blik à 400 gram)
- Grana Padano (vlokken; 50 gram)
- Rucola (zak à 40 gram)
- Zout en peper

Bereidingswijze:
- Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Daarna de pasta afgieten en afspoelen met koud water.
- Knoflook pellen. Met een staafmixer de knoflook, basilicum en olie fijnmalen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
- De pijnboompitten in een droge pan goudbruin roosteren. De cherrytomaatjes halveren en de gegrilde paprika's in blokjes snijden. De artisjokken laten uitlekken en in stukken snijden.
- De farfalle mengen met de basilicumolie, de pijnboompitten, tomaatjes, paprika's en artisjokken. Eventueel nog zout en peper naar smaak toevoegen.
- De salade tenminste 1 uur in de koelkast verder laten koelen. Vlak voor het serveren de grana padano en de rucol toevoegen en door de pasta mengen.
- Smakelijk!