Pastasalade met Basilicumolie

20 minuten

Ingrediënten voor 8 personen:

  1. Farfalle (400 gram)
  2. Knoflook (1 teen)
  3. Basilicum (vers; 2 bakjes à 15 gram elk)
  4. Olijfolie (6 eetlepels)
  5. Pijnboompitten (25 gram)
  6. Cherrytomaatjes (250 gram)
  7. Gegrilde paprika's (2 potten a 295 gram elk)
  8. Artisjokken (1 blik à 400 gram)
  9. Grana Padano (vlokken; 50 gram)
  10. Rucola (zak à 40 gram)
  11. Zout en peper

Bereidingswijze:

  • Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Daarna de pasta afgieten en afspoelen met koud water.
  • Knoflook pellen. Met een staafmixer de knoflook, basilicum en olie fijnmalen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • De pijnboompitten in een droge pan goudbruin roosteren. De cherrytomaatjes halveren en de gegrilde paprika's in blokjes snijden. De artisjokken laten uitlekken en in stukken snijden.
  • De farfalle mengen met de basilicumolie, de pijnboompitten, tomaatjes, paprika's en artisjokken. Eventueel nog zout en peper naar smaak toevoegen.
  • De salade tenminste 1 uur in de koelkast verder laten koelen. Vlak voor het serveren de grana padano en de rucol toevoegen en door de pasta mengen.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin