Pasta met broccoli en mozzarella

20 minuten

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:

  1. Broccoli (750 gram)
  2. Volkoren rigatoni (300 gram)
  3. Pijnboompitten (25 gram)
  4. Basilicum (vers; 20 gram)
  5. Parmigiano Reggiano (125 gram)
  6. Olijfolie
  7. Mozzarella (2 bollen à 220 gram elk)
  8. Peper

Bereidingswijze:

  • Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar circa 400 ml. kookvocht (pasta).
  • Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten circa 3 minuten. Schud op een bord en laat afkoelen. Houd een paar basilicumblaadjes apart voor garnering.
  • Giet de broccoli af en doe terug in de pan. Voeg de pijnboompitten, de geraspte Parmigiano-kaas en de rest van de basilicum toe. Schenk wat van het bewaarde kookvocht erbij en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. Laat het vocht van de mozzarella weglopen en scheur in grove stukken. Verdeel over de pasta. Garneer met de blaadjes basilicum en evt. nog wat geraspte Parmigiano.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin