Ovenschotel Venkel Artisjok Aardappel
90 minuten
Ingrediënten voor 6 personen:
- Kleine aardappelen (800 gram)
- Grote venkelknollen (2 stuks)
- Artisjokharten (blik; uitlekgewicht 280 gram)
- Parmezaanse kaas (50 gram)
- Double cream (100 ml. à 48% vet; of gemengd slagroom en mascarpone)
- Peper

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 gr. C.
- Schil en halveer de aardappelen. Haal de buitenkant van de venkel af maar bewaar het groene fijne deel van de stelen. Snijd de stelen klein en halveer de venkelknol en snijd vervolgens in plakjes van 3 cm.
- Leg dit in een ingevette ovenschaal (30 x 35 cm). Halveer de artisjokken (olie uit blik opvangen), leg ze in de schaal en voeg 2 eetlepels van de artisjok-olie toe. Voeg een ruime hoeveelheid peper toe en meng het geheel.
- Giet 300 ml. water in de schaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak gedurende 1 uur in de oven.
- Doe intussen de helft van de parmezaanse kaas in een kom, tezamen met de double cream en een klein beetje water. Klop tot er een los mengsel ontstaat,
- Haal de ovenschaal uit de over en haal de folie eraf. Giet het kaasmengsel erover en daarna de rest van de parmezaanse kaas.
- Bak nogmaals 20 minuten (of tot de bovenkant goudbruin is), strooi het groene fijne deel van de venkelstelen en serveer.
- Smakelijk!