Marokkanse wortelsalade
15 + 240 minuten
Ingrediënten voor 6 tot 8 personen:
- Wortelen (2 bosjes, als de wortelen klein zijn dan 3)
- Olijfolie (extra vierge; 125 ml.)
- Rode wijnazijn (85 ml.)
- Zoete pimenton (gerookte paprikapoeder; 2 eetlepels)
- Komijn (gemalen; 2 eetlepels)
- Knoflook (geperst; 3 tenen)
- Platte peterselie (gehakt; 2 eetlepels)
- Zout en peper

Bereidingswijze:
- Maak de wortelen schoon, maar haal niet al het groen van de bovenkant af. Kook de wortelen gedurende 5 minuten in licht gezouten water, kokend water. Dompel ze daarna direct in koud water en giet ze dan af. Leg de wortelen netjes naast en op elkaar in een schaal
- Meng de olijfolie, de rode wijnazijn, de pimenton, de komijn en de knoflook en breng deze dressing op smaak met wat zout en peper.
- Giet de dressing over de wortelen en laat 4 uur marineren. Schep af toe wat van de dressing terug over de wortelen.
- Schep vlak voor het serveren de gehakte peterselie over de wortelen.
- Smakelijk!