Marokkanse wortelsalade

15 + 240 minuten

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen:

  1. Wortelen (2 bosjes, als de wortelen klein zijn dan 3)
  2. Olijfolie (extra vierge; 125 ml.)
  3. Rode wijnazijn (85 ml.)
  4. Zoete pimenton (gerookte paprikapoeder; 2 eetlepels)
  5. Komijn (gemalen; 2 eetlepels)
  6. Knoflook (geperst; 3 tenen)
  7. Platte peterselie (gehakt; 2 eetlepels)
  8. Zout en peper

Bereidingswijze:

  • Maak de wortelen schoon, maar haal niet al het groen van de bovenkant af. Kook de wortelen gedurende 5 minuten in licht gezouten water, kokend water. Dompel ze daarna direct in koud water en giet ze dan af. Leg de wortelen netjes naast en op elkaar in een schaal
  • Meng de olijfolie, de rode wijnazijn, de pimenton, de komijn en de knoflook en breng deze dressing op smaak met wat zout en peper. 
  • Giet de dressing over de wortelen en laat 4 uur marineren. Schep af toe wat van de dressing terug over de wortelen.
  • Schep vlak voor het serveren de gehakte peterselie over de wortelen.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin