Marokkanse wortelsalade

15 + 240 minuten

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen:

  1. Wortelen (2 bosjes, als de wortelen klein zijn dan 3)
  2. Olijfolie (extra vierge; 125 ml.)
  3. Rode wijnazijn (85 ml.)
  4. Zoete pimenton (gerookte paprikapoeder; 2 eetlepels)
  5. Komijn (gemalen; 2 eetlepels)
  6. Knoflook (geperst; 3 tenen)
  7. Platte peterselie (gehakt; 2 eetlepels)
  8. Zout en peper

Bereidingswijze:

  • Maak de wortelen schoon, maar haal niet al het groen van de bovenkant af. Kook de wortelen gedurende 5 minuten in licht gezouten water, kokend water. Dompel ze daarna direct in koud water en giet ze dan af. Leg de wortelen netjes naast en op elkaar in een schaal
  • Meng de olijfolie, de rode wijnazijn, de pimenton, de komijn en de knoflook en breng deze dressing op smaak met wat zout en peper. 
  • Giet de dressing over de wortelen en laat 4 uur marineren. Schep af toe wat van de dressing terug over de wortelen.
  • Schep vlak voor het serveren de gehakte peterselie over de wortelen.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.

De essentiële cookies zijn essentieel voor de veilige en correcte werking van onze website en het registratieproces.
Functionele cookies onthouden jouw voorkeuren voor onze website en maken het mogelijk deze aan te passen.
Prestatiecookies controleren de prestaties van onze website.
Marketing cookies stellen ons in staat de prestaties van onze website te meten en te analyseren.