Bosvruchtenrol

60 minuten

Ingrediënten voor 8 personen:

  1. Eieren (4)
  2. Suiker (fijn, 150 gram + extra)
  3. Bloem (100 gram)
  4. Slagroom (400 ml.)
  5. Klopvast (evt.)
  6. Basterdsuiker (wit, 2 eetlepels)
  7. Yoghurt (Griekse, 75 gram)
  8. Citroenlikeur (limoncello; 2 eetlepels)
  9. Bosvruchtenjam (350 gram)
  10. Chocolade (wit, 25 gram, geraspt)
  11. Verse frambozen en blauwe bessen

Bereidingswijze:

  • 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • 2. Klop met een keukenmachine de eieren en de suiker in circa 5 a 10 minuten tot een dikromige, zachtgele massa. Zeef er de bloem boven en spatel deze er luchtig door.
  • 3. Schep het mengsel op een bakplaat (bedekt met bakpapier) en strijk het met een paletmes tot een rechthoekige 'lap' van ongeveer 1 cm. dik. Bak de biscuitbodem in de oven gedurende ongeveer 15 a 20 minuten tot lichtbruin en gaar.
  • 4. Strooi op een schone, uitgespreide doek wat suiker en keer de bakplaat om op het doek. Trek het bakpapier van de biscuitbodem, rol de doek met de bodem goed op en laat het goed afkoelen.
  • 5. Klop intussen de slagroom en de basterdsuiker bijna stijf, voeg desnoods (wat) klopvast toe. Klop er dan de yoghurt en de citroenlikeur door.
  • 6. Rol de afgekoelde bodem weer uit. Bestrijk met jam en een dikke laag van de citroenroom.. Rol de biscuitbodem weer op en leg met de naad naar beneden op een schaal. 
  • 7. Strijk er de resterende citroenroom over, bestrooi met de chocoladerasp en de vruchten.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin