Filodeegtaartje met peer en stilton
45 minuten
Ingrediënten voor 6 personen:
- Filodeegvellen (6)
- Boter (klein beetje, gesmolten)
- Stilton (of evt. roquefort; 200 gram, verkruimeld)
- Handperen of gestoofde peren (3 kleine, in partjes)
- Slagroom (2 dl.)
- Eieren (2 à 3)
- Zout en peper
- Dragon (fijngesneden)
- Taartvormpjes (of muffinvormpjes)
- evt. Vanille-ijs (circa 240 gram)

Bereidingswijze:
- 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bestrijk het ontdooide deeg met de gesmolten boter. Bestrijk ook de bodem van de taart- of muffinvormpjes. Vouw de plakken filodeegvellen dubbel en leg ze in de taart- of muffinvormpjes.
- 2. Verdeel hierover de stilton en de peren.
- 3. Klopt de slagroom los met de eieren, een snufje peper en zout en de dragon. Verdeel over de vormpjes.
- Bak de taartjes ongeveer 30 minuten in de oven. Serveer lauwwarm, eventueel met een klein beetje vanille-ijs
- Smakelijk!