Filodeegtaartje met peer en stilton

45 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

  1. Filodeegvellen (6)
  2. Boter (klein beetje, gesmolten)
  3. Stilton (of evt. roquefort; 200 gram, verkruimeld)
  4. Handperen of gestoofde peren (3 kleine, in partjes)
  5. Slagroom (2 dl.)
  6. Eieren (2 à 3)
  7. Zout en peper
  8. Dragon (fijngesneden)
  9. Taartvormpjes (of muffinvormpjes)
  10. evt. Vanille-ijs (circa 240 gram)

Bereidingswijze:

  • 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bestrijk het ontdooide deeg met de gesmolten boter. Bestrijk ook de bodem van de taart- of muffinvormpjes. Vouw de plakken filodeegvellen dubbel en leg ze in de taart- of muffinvormpjes.
  • 2. Verdeel hierover de stilton en de peren.
  • 3. Klopt de slagroom los met de eieren, een snufje peper en zout en de dragon. Verdeel over de vormpjes.
  • Bak de taartjes ongeveer 30 minuten in de oven. Serveer lauwwarm, eventueel met een klein beetje vanille-ijs
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin