Pilav

30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. Braadboter (30 a 40 gram)
  2. Kipfilets (2 stuks)
  3. Rode paprika (1)
  4. Gele paprika (1)
  5. Vleestomaten (2)
  6. Rode ui (1, redelijk forse)
  7. Knoflook (2 tenen)
  8. Gember (vers, geraspt, circa 2 cm.)
  9. Sambal (1 theelepel)
  10. Five spices kruidenmix (1/2 theelepel)
  11. Zwarte peper
  12. Bouillonblokje (1)
  13. Tomatenpuree (1 blik; 140 gram)
  14. Perziken op siroop (1 medium blik
  15. Rijst (circa 300 gram)

Bereidingswijze:

  • 1.  Snijd de kipfilets in blokjes en snipper de ui. Pers de knoflook; snijd de paprika's en de tomaten in blokjes. Schil en snijd of rasp de gember. Snijd de perziken in blokjes.
  • 2. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
  • 3. Verhit de boter in een wok en bak hierin de kipfilet gaar. Voeg de uien, knoflook, en paprika's toe en bak circa 2 minuten mee.
  • 4. Voeg de tomaten, de sambal en alle kruiden toe, inclusief het bouillonblokje. Laat even sudderen en voeg daarna de tomatenpuree toe. Vul het lege blikje met water en giet voorzichtig in de pan. Voeg ook een scheut van de perziksiroop toe.
  • 5. Breng aan de kook en laat het ongeveer een minuut doorkoken. Zet het vuur lager en voeg de blokjes perzik toe. Houd eventueel een paar blokjes apart ter garnering.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin