Tortilla met spinazie
45 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- Aardappelschijfjes (gekookt, 450 gram)
- Rode paprika (1)
- Ui (1)
- Spinazie (300 gram)
- Eieren (4)
- Crème fraîche (200 gram)
- Tortilla mix (spaans; 35 gram; zakje van merk Verstegen)
- Olijfolie (4 eetlepels)
- Grote ovenschaal

Bereidingswijze:
- 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Bak daarin de aardappelschijfjes in 5 minuten bruin. Schep ze daarna op een bord. Snijd intussen de paprika in blokjes en snipper de ui.
- 2. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Bak de paprika en de ui circa 5 minuten. Voeg daarna de spinazie toe in 3 porties, laat deze (al omscheppend) slinken en het vocht verdampen (of giet het weg).
- 3. Schep de aardappelschijfjes door de groente en verdeel over een ovenschaal. Klop de eieren en de crème fraîche los met de tortillamix en schenk over de groente.
- 4. Bak de tortilla circa 30 minuten in de voorverwarmde oven
- Smakelijk!