Broccolischotel
40 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- aardappelen (licht kruimig; 6 middelgrote)
- broccoli (2 stronken; circa 500 gram)
- romatomaten (3 stuks)
- geitenkaas (bettine blanc; 150 gram)
- walnoten (50 gram; grof gehakt)
- knoflook (2 teentjes)
- creme fraîche (125 ml)
- braadboter (30 gram)
- peper en zout (naar smaak)

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Schil de aardappelen. Was ze, snijd ze in grove stukken en kook ze circa 20 minuten in water met zout.
- Was de broccolistronken en snijd de roosjes eraf. Schil het dikke deel van de stelen en snijd er plakken van. Kook de broccoli zo'n 3 minuten.
- Was en snijd de tomaten in blokjes.
- Brokkel de geitenkaas (direct uit de koelkast, niet eerst zacht laten worden).
- Giet de aardappelen af, schep de broccoli en de tomaten en de geitenkaas erdoor. Stamp ze, maar houd de stamppot grof.
- Pers de knoflook erboven uit. En voeg de peper en het zout toe.
- Doe de stamppot in een ovenschaal (ingesmeerd met boter) en verdeel de creme fraîche erover. Leg daar weer (kleine) klontjes boter en strooi de walnoten eroverheen.
- Zet de stamppot 10 minuten in de oven.
- Smakelijk!