Broccolischotel

40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. aardappelen (licht kruimig; 6 middelgrote)
  2. broccoli (2 stronken; circa 500 gram)
  3. romatomaten (3 stuks)
  4. geitenkaas (bettine blanc; 150 gram)
  5. walnoten (50 gram; grof gehakt)
  6. knoflook (2 teentjes)
  7. creme fraîche (125 ml)
  8. braadboter (30 gram)
  9. peper en zout (naar smaak)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  • Schil de aardappelen. Was ze, snijd ze in grove stukken en kook ze circa 20 minuten in water met zout.
  • Was de broccolistronken en snijd de roosjes eraf. Schil het dikke deel van de stelen en snijd er plakken van. Kook de broccoli zo'n 3 minuten.
  • Was en snijd de tomaten in blokjes.
  • Brokkel de geitenkaas (direct uit de koelkast, niet eerst zacht laten worden).
  • Giet de aardappelen af, schep de broccoli en de tomaten en de geitenkaas erdoor. Stamp ze, maar houd de stamppot grof.
  • Pers de knoflook erboven uit. En voeg de peper en het zout toe.
  • Doe de stamppot in een ovenschaal (ingesmeerd met boter) en verdeel de creme fraîche erover. Leg daar weer (kleine) klontjes boter en strooi de walnoten eroverheen.
  • Zet de stamppot 10 minuten in de oven.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin