Broccolischotel

40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. aardappelen (licht kruimig; 6 middelgrote)
  2. broccoli (2 stronken; circa 500 gram)
  3. romatomaten (3 stuks)
  4. geitenkaas (bettine blanc; 150 gram)
  5. walnoten (50 gram; grof gehakt)
  6. knoflook (2 teentjes)
  7. creme fraîche (125 ml)
  8. braadboter (30 gram)
  9. peper en zout (naar smaak)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  • Schil de aardappelen. Was ze, snijd ze in grove stukken en kook ze circa 20 minuten in water met zout.
  • Was de broccolistronken en snijd de roosjes eraf. Schil het dikke deel van de stelen en snijd er plakken van. Kook de broccoli zo'n 3 minuten.
  • Was en snijd de tomaten in blokjes.
  • Brokkel de geitenkaas (direct uit de koelkast, niet eerst zacht laten worden).
  • Giet de aardappelen af, schep de broccoli en de tomaten en de geitenkaas erdoor. Stamp ze, maar houd de stamppot grof.
  • Pers de knoflook erboven uit. En voeg de peper en het zout toe.
  • Doe de stamppot in een ovenschaal (ingesmeerd met boter) en verdeel de creme fraîche erover. Leg daar weer (kleine) klontjes boter en strooi de walnoten eroverheen.
  • Zet de stamppot 10 minuten in de oven.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.

De essentiële cookies zijn essentieel voor de veilige en correcte werking van onze website en het registratieproces.
Functionele cookies onthouden jouw voorkeuren voor onze website en maken het mogelijk deze aan te passen.
Prestatiecookies controleren de prestaties van onze website.
Marketing cookies stellen ons in staat de prestaties van onze website te meten en te analyseren.