Groentepaëlle Ottolenghi
60 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- Olijfolie (3 eetlepels)
- Ui (klein, fijngesneden)
- Paprika (rood, in reepjes)
- Paprika (geen, in reepjes)
- Venkelknol (half, in reepjes)
- Knoflook (2 tenen, fijn gehakt)
- Laurierblad (2)
- Paprikapoeder (gerookt, 1/4e theelepel)
- Geelwortelpoeder (kurkuma; 1/2e theelepel)
- Cayennepeper (1/4e theelepel)
- Paëllerijst (150 gram)
- Sherry (medium dry, 1 dl.; evt. droge witte wijn)
- Saffraandraadjes (1 theelepel)
- Groentebouillon (4,5 dl., kokend)
- Tuinbonen (200 gram; evt. kidneybonen)
- Tomaten (12, mini, gehalveerd)
- Artisjokken (5, uit blik, gegrild en in vier gesneden)
- Kalamata-olijven (15; gehalveerd)
- Bladpeterselie (2 eetlepels, grof gesneden)
- Citroen (2 partjes)
- Zout (3/4e theelepel)
- Aluminiumfolie

Bereidingswijze:
- 1. Verhit de olie in een paëlla-pan en smoor de ui gedurende 5 minuten. Voeg de paprika's en de venkel toe en bak ongeveer 6 minuten op halfhoog vuur (tot ze gaar zijn). Bak daarna de knoflook 1 minuut mee.
- 2. Roer de laurier, de paprikapoeder, de geelwortelpoeder en de cayennepeper door de groente, Voeg de rijst toe en roer circa 2 minuten.
- 3. Voeg de sherry en de saffraan toe. Laat circa 1 minuut inkoken. Voeg de bouillon langzaam toe, evenals het zout. Draai het vuur laag en laat zo'n 20 minuten zacht pruttelen tot de rijst het grootste deel van het vocht heeft opgenomen. Belangrijk: doe geen deksel op de pan en roer niet door!
- 4. Giet kokend water over de bonen en laat ze een minuutje staan. Giet het vocht af en laat licht afkoelen.
- 5. Druk de bonen uit de vliezen. Neem de paëlla van het vuur en verdeel de tomaten, de ontvliesde bonen en de artisjokken over de pan. Dek de pan goed af met aluminiumfolie en laat 10 minuten staan.
- 6. Haal de folie van de pan, en strooi en peterselie en de olijven over de paëlla.
- Smakelijk!