Stifado

meer dan 120 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. runderlappen (circa 800 gram; doorregen)
  2. Olijfolie (4 à 5 el)
  3. knoflook (5 teentjes)
  4. tomatenblokjes (1 blik)
  5. sjalotjes (250 gram)
  6. rode wijn (50 ml)
  7. rode wijnazijn (25 ml)
  8. kaneelpoeder (1/2 tl)
  9. nootmuskaat (geraspt; 1/2 tl)
  10. kruidnagelpoeder (1 mespunt)
  11. komijnpoeder (1/2 tl)
  12. laurierblaadjes (2 stuks)
  13. zwarte peper en zout (naar smaak)
  14. tomatenpuree (klein blikje)
  15. braadboter (50 gram of iets minder)
  16. gedroogde tomaten (op olie; 10 stuks, in reepjes)
  17. worcestershire saus (scheut)
  18. water (circa 300 ml)
  19. bloem (1 el)
  20. (soms kun je kant en klare stifado-kruiden vinden; die vervangen dan ingrediënten 8. t/m 11.)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 160 graden C.
  • Snij het vlees in blokken (niet te klein, niet te groot) en meng het goed met de bloem.
  • Doe de olie in een forse pan (liefst gietijzer, die kan namelijk ook in de oven) en bak het vlees op matig vuur rondom iets aan.
  • Voeg de kruiden en het laurier toe; pers de knoflook en voeg die erbij. Voeg de peper en het zou toe. Giet de azijn en de wijn erbij en laat ongeveer 2 tot 3 minuten zacht pruttelen.
  • Doe de tomaten uit blik, de gedroogde tomaten en de tomatenpuree erbij. Schenk de worcestershire saus erbij. Even goed en voorzichtig door elkaar roeren.
  • Giet voldoende water erbij, zo dat het vlees 'onderstaat'.
  • Halveer de sjalotten en leg ze erop. Leg daar de boter bovenop. 
  • Dek af (aluminiumfolie) en zet het in de oven (zeker 2 à 3 uur; check regelmatig).
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin