Dirty Rice

40 minuten + 30 minuten (evt.)

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. Creole seasoning (3 tl.; zie "Al het andere")
  2. Boter (50 gram)
  3. Rijst (basmati of pandan; 280 gram)
  4. Bleekselderij (fijn gehakt; 40 a 50 gram)
  5. Ui (fijn gehakt; 80 gram)
  6. Paprika (rood; fijn gehakt; 40 a 50 gram)
  7. Knoflook (3 tenen; fijn)
  8. Peterselie (blaadjes gedroogd; 4 tl.)
  9. Water
  10. evt. Kippendij (2; klein gesneden en niet gebakken)

Bereidingswijze:

  • .Leg de kippendijen in een ruime laag water; breng aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zacht koken. Bewaar het kookvocht. Sla deze stap over voor de vegetarische variant.
  • Smelt de boter in een flinke pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en bak tot deze licht bruin verkleurt. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, paprika en peterselie toe en bak mee tot deze glazig zijn.
  • Voeg water toe tot de rijst net onder water staat (of voeg de kip toe samen met het kookvocht uit stap 1).
  • Voeg de creole seasoning toe.
  • Laat het geheel langzaam in een afgesloten pan circa 25 minuten doorkoken. Roer regelmatig en zorg dat het water net niet helemaal verdampt is (voeg zo nodig kleine scheutjes water toe maar niet te veel; als je af zou moeten gieten, giet je ook de seasoning weg en dat wil je niet). De rijst pruttelt wat.
  • Haal van het vuur, doe de deksel eraf en laat ongeveer 10 minuten rusten en uitdampen. Roer nog een keer vlak voor het opdienen.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin