Bavette rollade uit de oven

75 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

  1. Bavette (800 gram)
  2. Parmezaanse kaas (60 + 40 gram; geraspt of snippers)
  3. Basilicum (30 gram; vers)
  4. Pistachenoten (180 gram)
  5. Olijfolie (125 ml)
  6. Peper en zout

Overig: keukentouw, vleesthermometer en aluminiumfolie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 155 graden (hete lucht) of 175 graden (boven- en onderwarmte).
  • Leg de bavette op een snijplank en dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout. Als de bavette dikker is, snij hem dan aan de zijkant op 1/33 in, draai 'm om en snij 'm weer op 1/3e in. Je kunt dan de bavette als het ware 'lang maken'.
  • Maak de pistachenoten fijn in een keukenmachine, samen met de basilicum, 60 gram van de Parmezaanse kaas en de een deel van de olijfolie. Maak er een pesto van.
  • Smeer deze pesto gelijkmatig over één zijde van de bavette (pesto hoeft niet op).
  • Rol de bavette stevig op en bindt 'm op diverse plaatsen goed vast met het keukentouw. Verhit olie in een flinke koekenpan.
  • Bak de rollade rondom aan; de bavette moet bruin zijn, maar hoeft niet te garen.
  • Leg de bavette daarna in een ovenschaal en gaar tot de kerntemperatuur circa 52 graden Celsius is (duurt ongeveer 30 à 40 minuten).
  • Haal de bavette uit de oven en wikkel 'm in aluminiumfolie. Laat zo 10 minuten rusten.
  • Serveer in plakken, samen met wat basilicumblaadjes en de rest van de pesto.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin