Bavette rollade uit de oven
75 minuten
Ingrediënten voor 6 personen:
- Bavette (800 gram)
- Parmezaanse kaas (60 + 40 gram; geraspt of snippers)
- Basilicum (30 gram; vers)
- Pistachenoten (180 gram)
- Olijfolie (125 ml)
- Peper en zout
Overig: keukentouw, vleesthermometer en aluminiumfolie

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 155 graden (hete lucht) of 175 graden (boven- en onderwarmte).
- Leg de bavette op een snijplank en dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout. Als de bavette dikker is, snij hem dan aan de zijkant op 1/33 in, draai 'm om en snij 'm weer op 1/3e in. Je kunt dan de bavette als het ware 'lang maken'.
- Maak de pistachenoten fijn in een keukenmachine, samen met de basilicum, 60 gram van de Parmezaanse kaas en de een deel van de olijfolie. Maak er een pesto van.
- Smeer deze pesto gelijkmatig over één zijde van de bavette (pesto hoeft niet op).
- Rol de bavette stevig op en bindt 'm op diverse plaatsen goed vast met het keukentouw. Verhit olie in een flinke koekenpan.
- Bak de rollade rondom aan; de bavette moet bruin zijn, maar hoeft niet te garen.
- Leg de bavette daarna in een ovenschaal en gaar tot de kerntemperatuur circa 52 graden Celsius is (duurt ongeveer 30 à 40 minuten).
- Haal de bavette uit de oven en wikkel 'm in aluminiumfolie. Laat zo 10 minuten rusten.
- Serveer in plakken, samen met wat basilicumblaadjes en de rest van de pesto.
- Smakelijk!