Sjabloon
25 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 3 vellen bladerdeeg
- olijfolie (1 el)
- rode uien (circa 3 à 4)
- rood pepertje (klein, zonder zaadlijst) (of: chili-vlokken)
- rode pesto (2 el)
- pijnboompitten (circa 20 a 25 gram)
- tijm (liefst vers)
- zout

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 22o graden C.
- Ontdooi de plakken bladerdeeg. Snij één van de plakken in 8 gelijke reepjes (tip: als de plak nog niet geheel ontdooid is).
- Maak de uien schoon en snij ze in dunne ringen.
- Verhit de olijfolie in een grote plan en bak de uienringen (al voorzichtig omscheppend en op middelmatig vuur) in zo'n 10 minuten glazig. Voeg in de laatste minuut de pepertjes en wat zout toe.
- Plak de ontdooide reepjes bladerdeeg aan de 4 buitenzijdes van elk van de andere twee plakken zodat een soort vierkant bakje met een 'opstaand' randje ontstaat. Besmeer de binnenkant van de bakjes gelijkmatig met de pesto maar laat de randen vrij.
- Schep en verdeel het uienmengsel erop. En verdeel daar bovenop de pijnboompitten en wat tijm.
- Bak de taartjes in 12 - 15 minuten tot het bladerdeeg gerezen en mooi goudbruin is.
- Smakelijk!