Knolselderij Truffelsoep

25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. Knolselderij (halve)
  2. Olijfolie (2 eetlepels)
  3. Ui (1)
  4. Knoflook (1 teen)
  5. Laurierblad (1)
  6. Groentebouillontablet (2; non vega: runderbouillon)
  7. Water (1 l.)
  8. Kookroom (200 ml.)
  9. Truffelboter (40 gram)
  10. Zout & Peper (snufje)
  11. Champignons (8 stuks)
  12. Platte peterselie (1 eetlepel)

Bereidingswijze:

  • Maak de knolselderij schoon en snijd het in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui met de knoflook en laurier in 3 minuten.
  • Voeg de knolselderij toe en bak kort mee.
  • Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zacht doorkoken.
  • Verwijder het laurierblad. Pureer de soep. Voeg de kookroom toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Voeg, vlak voor het serveren, de truffelboter in kleine vlokjes toe. Zorg dat de soep glad is (evt. opnieuw pureren). Breng op smaak met peper & zout.
  • Verdeel plakjes rauwe champignons over de borden en schenk er de hete soep op. Garneer met de peterselie.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin