Knolselderij Truffelsoep
25 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- Knolselderij (halve)
- Olijfolie (2 eetlepels)
- Ui (1)
- Knoflook (1 teen)
- Laurierblad (1)
- Groentebouillontablet (2; non vega: runderbouillon)
- Water (1 l.)
- Kookroom (200 ml.)
- Truffelboter (40 gram)
- Zout & Peper (snufje)
- Champignons (8 stuks)
- Platte peterselie (1 eetlepel)

Bereidingswijze:
- Maak de knolselderij schoon en snijd het in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui met de knoflook en laurier in 3 minuten.
- Voeg de knolselderij toe en bak kort mee.
- Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zacht doorkoken.
- Verwijder het laurierblad. Pureer de soep. Voeg de kookroom toe en breng opnieuw aan de kook.
- Voeg, vlak voor het serveren, de truffelboter in kleine vlokjes toe. Zorg dat de soep glad is (evt. opnieuw pureren). Breng op smaak met peper & zout.
- Verdeel plakjes rauwe champignons over de borden en schenk er de hete soep op. Garneer met de peterselie.
- Smakelijk!