Knolselderij Truffelsoep

25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. Knolselderij (halve)
  2. Olijfolie (2 eetlepels)
  3. Ui (1)
  4. Knoflook (1 teen)
  5. Laurierblad (1)
  6. Groentebouillontablet (2; non vega: runderbouillon)
  7. Water (1 l.)
  8. Kookroom (200 ml.)
  9. Truffelboter (40 gram)
  10. Zout & Peper (snufje)
  11. Champignons (8 stuks)
  12. Platte peterselie (1 eetlepel)

Bereidingswijze:

  • Maak de knolselderij schoon en snijd het in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui met de knoflook en laurier in 3 minuten.
  • Voeg de knolselderij toe en bak kort mee.
  • Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zacht doorkoken.
  • Verwijder het laurierblad. Pureer de soep. Voeg de kookroom toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Voeg, vlak voor het serveren, de truffelboter in kleine vlokjes toe. Zorg dat de soep glad is (evt. opnieuw pureren). Breng op smaak met peper & zout.
  • Verdeel plakjes rauwe champignons over de borden en schenk er de hete soep op. Garneer met de peterselie.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.

De essentiële cookies zijn essentieel voor de veilige en correcte werking van onze website en het registratieproces.
Functionele cookies onthouden jouw voorkeuren voor onze website en maken het mogelijk deze aan te passen.
Prestatiecookies controleren de prestaties van onze website.
Marketing cookies stellen ons in staat de prestaties van onze website te meten en te analyseren.