Kalfskotelet Foyot
60 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- Kalfskoteletten (4 stuks)
- Braadboter (150 gram)
- Uien (2 stuks)
- Paneermeel
- Geraspte kaas (met duidelijke smaak; 100 gram)
- Zout en peper
- Witte wijn (droog; 1 dl.)

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 170 graden.
- Schil de uien en hak ze fijn. Smelt 50 gram van de boter in een pan en sauteer de uien hierin zachtjes (zonder dat ze kleur krijgen). Strooi er naar smaak zout en peper over.
- Bestrooi de koteletten met wat zout en peper en leg een deel van het uienmengsel er op. Strooi daar paneermeel op en daarna de geraspte kaas. Druk dat goed aan zodat het 'vast' zit. Smelt weer 50 gram boter en giet in een ovenvaste schaal. Spreid de rest van de uien hierop en leg de koteletten daar op.
- Schenk de wijn in de ovenschaal. Smelt de laatste 50 gram van de boter en verdeel over de koteletten. Zet de schaal daarna in de oven gedurende 45 minuten. Overgiet af en toe met wat van de wijn uit de schaal. Als de wijn te veel inkookt, voeg dan steeds kleine beetjes warm water of bouillon toe.
- Haal uit de oven en serveer.
- Smakelijk!