Gnocchischotel met romige kip
40 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- Olijfolie (4 eetlepels)
- Gnocchi (vers; 800 gram)
- Kastanjechampignons (250 gram)
- Kipdijfilet (350 gram), evt vervangen door vega grilblokjes of gehalveerde falafelballetjes
- Cherrytomaatjes (250 gram)
- Paturain Cuisine Knoflook & Fijne kruiden (185 gram)
- Geraspte kaas (belegen; 100 gram)
- Basilicum (vers, 1/2 bakje van 15 gram)
- Peper

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 gr C. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 15 minuten goudbruin. Maak ondertussen de champignons schoon en deel ze in vieren. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
- Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de kip (of de vega) in 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee.
- Halveer de cherrytomaatjes en voeg samen met de gnocchi toe aan de kip. Roer de paturain erdoor en verwarm 1 minuut mee. Breng op smaak met peper.
- Verdeel het mengsel over een ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover. Bak de schotel circa 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
- Haal de schotel uit de oven. Snijd de basilicum grof en verdeel over de schotel.
- Smakelijk!