Fluwelen artisjokkensoep
15 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- Ui (1)
- Knoflook (1 teen)
- Olijfolie (3 eetlepels)
- Artisjokharten (blik 400 gram; uitlekgewicht 210 gram)
- Vermouth (droog; 2 eetlepels)
- Groentebouillonblokje (1)
- Slagroom (150 ml.)
- Zongedroogde tomaten (2 stuks)
- Tijm (2 takjes)
- Soepstengels (4)
- Gerookte ham (4 plakjes)

Bereidingswijze:
- Snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in een soeppan in de olie op matig vuur tot ze glazig zijn.
- Halveer de artisjokken en bak ze circa 3 minuten met het uimengsel. Voeg de vermouth toe. Voeg na 3 minuten 500 ml. water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat het geheel 4 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep en voeg de slagroom toe. Verwarm de soep, maar laat hem niet meer koken.
- Snijd de tomaten in dunne reepjes en pluk de blaadjes van de tijm. Rol de ham om de soepstengels.
- Verdeel de soep over vier borden en garneer met de tomatenreepjes en de tijm. Serveer met de soepstengels.
- Smakelijk!