Fluwelen artisjokkensoep

15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. Ui (1)
  2. Knoflook (1 teen)
  3. Olijfolie (3 eetlepels)
  4. Artisjokharten (blik 400 gram; uitlekgewicht 210 gram)
  5. Vermouth (droog; 2 eetlepels)
  6. Groentebouillonblokje (1)
  7. Slagroom (150 ml.)
  8. Zongedroogde tomaten (2 stuks)
  9. Tijm (2 takjes)
  10. Soepstengels (4)
  11. Gerookte ham (4 plakjes)

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in een soeppan in de olie op matig vuur tot ze glazig zijn.
  • Halveer de artisjokken en bak ze circa 3 minuten met het uimengsel. Voeg de vermouth toe. Voeg na 3 minuten 500 ml. water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat het geheel 4 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep en voeg de slagroom toe. Verwarm de soep, maar laat hem niet meer koken.
  • Snijd de tomaten in dunne reepjes en pluk de blaadjes van de tijm. Rol de ham om de soepstengels.
  • Verdeel de soep over vier borden en garneer met de tomatenreepjes en de tijm. Serveer met de soepstengels.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin