Fluwelen artisjokkensoep

15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. Ui (1)
  2. Knoflook (1 teen)
  3. Olijfolie (3 eetlepels)
  4. Artisjokharten (blik 400 gram; uitlekgewicht 210 gram)
  5. Vermouth (droog; 2 eetlepels)
  6. Groentebouillonblokje (1)
  7. Slagroom (150 ml.)
  8. Zongedroogde tomaten (2 stuks)
  9. Tijm (2 takjes)
  10. Soepstengels (4)
  11. Gerookte ham (4 plakjes)

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in een soeppan in de olie op matig vuur tot ze glazig zijn.
  • Halveer de artisjokken en bak ze circa 3 minuten met het uimengsel. Voeg de vermouth toe. Voeg na 3 minuten 500 ml. water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat het geheel 4 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep en voeg de slagroom toe. Verwarm de soep, maar laat hem niet meer koken.
  • Snijd de tomaten in dunne reepjes en pluk de blaadjes van de tijm. Rol de ham om de soepstengels.
  • Verdeel de soep over vier borden en garneer met de tomatenreepjes en de tijm. Serveer met de soepstengels.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.

De essentiële cookies zijn essentieel voor de veilige en correcte werking van onze website en het registratieproces.
Functionele cookies onthouden jouw voorkeuren voor onze website en maken het mogelijk deze aan te passen.
Prestatiecookies controleren de prestaties van onze website.
Marketing cookies stellen ons in staat de prestaties van onze website te meten en te analyseren.