Flammkuchen met zalm
35 à 40 minuten
Ingrediënten voor 6 personen:
- Flammkuchen-deeg (1 rol; koelvak supermarkt)
- Roomkaas (kruiden; 185 gram)
- Crème fraîche (50 gram)
- Rode ui (1)
- Gerookte zalm (100 gram)
- Dille (vers, 3 takjes)
- Kappertjes (3 eetlepels)
- Citroen (halve)
- Peper (zwart)

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het flammkuchen-deeg uit op de bakplaat (die bekleed is met bakpapier).
- Meng in een kom de roomkaas met de crème fraîche en smeer dit mengsel uit over het deeg. Laat ongeveer 1 cm van de randen vrij. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 15 à 20 minuten tot het deeg krokant is en het roomkaas-mengsel goudgeel gekleurd is.
- Snijd ondertussen de ui in flinterdunne ringen en blancheer de ui (heel) kort in kokend water; laat uitwasemen. Snij de dille fijn en snij de zalm in fijne reepjes.
- Haal de flammkuchen uit de over en spreid de ui, de zalm de dille en de kappertjes er over. Druppel wat citroensap over de kuchen en eventueel heel voorzichtig wat zwarte peper.
- Smakelijk!