Flammkuchen met paddenstoelen
30 minuten
Ingrediënten voor 6 personen:
- Flammkuchen-deeg (1 rol; koelvak supermarkt)
- Ui (1; middelgroot)
- Roomboten (ongezouten; 50 gram)
- Paddenstoelen voor de pasta (200 gram)
- Kastanjechampignons (250 gram)
- Crème fraîche (175 gram)
- Geitenkaas (naturel en stevig; 75 gram)
- Bosui (1 à 2)
- Rucola (40 gram)
- Walnootolie (1 eetlepel)

Bereidingswijze:
- Zet de oven vast op 200 graden om voor te verwarmen. Snijd de ui in flinterdunne ringen. En verhit de helft van de boter in een flinke koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui circa 5 minuten.
- Scheur de paddenstoelen in stukken en snijd de kastanjechampignons in plakken. Snijd de kruiden uit verpakking van de paddenstoelen fijn (als je die niet hebt: oregano + tijm + salie + peterselie).
- Voeg de rest van de boter, de kruiden, de paddenstoelen en de champignons bij de uienringen en bak nog eens circa 8 minuten.
- Rol intussen het flammkuchen-deeg uit op een bakplaat (bekleed met bakpapier) en besmeer gelijkmatig met de crème fraîche. Breek of rasp de geitenkaas daarover. Verdeel het paddenstoelen-uienmengsel hier overheen, maar zorg dat er weinig tot geen vocht mee over het deeg wordt gegoten.
- Bak de flammkuchen in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven (tot die goudbruin is).
- Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng de rucola met de walnootolie. Neem de flammkuchen uit de oven en garneer met de bosui en de rucola.
- Smakelijk!