Flammkuchen met paddenstoelen

30 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

  1. Flammkuchen-deeg (1 rol; koelvak supermarkt)
  2. Ui (1; middelgroot)
  3. Roomboten (ongezouten; 50 gram)
  4. Paddenstoelen voor de pasta (200 gram)
  5. Kastanjechampignons (250 gram)
  6. Crème fraîche (175 gram)
  7. Geitenkaas (naturel en stevig; 75 gram)
  8. Bosui (1 à 2)
  9. Rucola (40 gram)
  10. Walnootolie (1 eetlepel)

Bereidingswijze:

  • Zet de oven vast op 200 graden om voor te verwarmen. Snijd de ui in flinterdunne ringen. En verhit de helft van de boter in een flinke koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui circa 5 minuten.
  • Scheur de paddenstoelen in stukken en snijd de kastanjechampignons in plakken. Snijd de kruiden uit verpakking van de paddenstoelen fijn (als je die niet hebt: oregano + tijm + salie + peterselie).
  • Voeg de rest van de boter, de kruiden, de paddenstoelen en de champignons bij de uienringen en bak nog eens circa 8 minuten.
  • Rol intussen het flammkuchen-deeg uit op een bakplaat (bekleed met bakpapier) en besmeer gelijkmatig met de crème fraîche. Breek of rasp de geitenkaas daarover. Verdeel het paddenstoelen-uienmengsel hier overheen, maar zorg dat er weinig tot geen vocht mee over het deeg wordt gegoten. 
  • Bak de flammkuchen in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven (tot die goudbruin is).
  • Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng de rucola met de walnootolie. Neem de flammkuchen uit de oven en garneer met de bosui en de rucola.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.

De essentiële cookies zijn essentieel voor de veilige en correcte werking van onze website en het registratieproces.
Functionele cookies onthouden jouw voorkeuren voor onze website en maken het mogelijk deze aan te passen.
Prestatiecookies controleren de prestaties van onze website.
Marketing cookies stellen ons in staat de prestaties van onze website te meten en te analyseren.