Broccolitaart
60 minuten
Ingrediënten voor 3 a 4 personen:
- Broccoli (flinke stronk)
- Eieren (2 stuks)
- Crème fraîche (125 ml)
- Mosterd (1 eetlepel; mag best scherp zijn)
- Bladerdeeg (5 à 6 plakjes)
- Brie (250 gram)
- Cashewnoten (handje vol)
- Zout en peper

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg (hoeveel je nodig hebt is afhankelijk van je grootte van je bakvorm).
- Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd die in kleine plakken. Kook de broccoli gedurende 5 minuten. Giet af en laat de broccoli daarna goed uitdampen.
- Meng intussen de eieren, de crème fraîche en de mosterd. Voeg zout en peper naar smaak toe en pureer met een staafmixer tot een vloeibare massa.
- Vet de bakvorm in en bekleed hem met de plakjes bladerdeeg. Verdeel daarin de broccoli. Snijd de brie in dunne plakken en spreid die uit over de broccoli. Breek de cashewnoten in stukjes en strooi die weer over de brie.
- Giet als laatste het eieren-crème fraîche mengsel erover en zet circa 40 minuten in de oven. De taart is klaar als de eieren goed gestold zijn.
- Lekker met appelmoes. En als je hongerig bent... aardappelkroketjes.
- Smakelijk!