Langzaam geroosterde beenham met suikerstroop

10 + 300 + 15 minuten

Ingrediënten voor 12 personen:

  1. Gerookte ham (stuk van cicra 3,5 kg, ontbeend)
  2. Melasse of ahorn-stroop (150 gram; niet te vloeibaar)
  3. Kruidnagels (1 eetlepel)
  4. Melasse of ahorn-stroop (60 ml.; niet te vloeibaar)
  5. Demerara suiker (of rietsuiker; 4 eetlepels)
  6. Mosterd (Dijon; 1 flinke eetlepel)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  • Kerf de bovenkant van de ham schuinsgewijs en kruiselings in. Smeer de ham in met de melasse en pak in met de aluminiumfolie. Rooster hem in de oven gedurende 5 uren(!).
  • Haal de ham uit de oven en uit de aluminiumfolie. Zet de oven op de grilstand (bovengril of beide zijden) en verhoog de temperatuur naar 230 graden.
  • Meng de rest van de melasse met de suiker en de mosterd. Steek de kruidnagels in de bovenzijde van de ham. Smeer hem in met het melasse-mosterd mengsel en gril kort in de hele hete oven.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin