Amandelsoep met Knoflook
35 minuten
Ingrediënten voor 6 personen:
- Gepelde amandelen (150 gram)
- Ui (1 middelgrote)
- Knoflook (3 tenen)
- olijfolie (1 scheut)
- Groentebouillon (1 liter)
- Crème fraîche (125 gram)
- Citroensap (1 scheutje)
- Zout & peper

Bereidingswijze:
- Rooster de amandelen in een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur en schep regelmatig om, tot ze beginnen te kleuren. Haal ze uit de pan.
- Verhit de olie, snipper de uit en fruit hem glazig. Snipper de knoflook en laat de hem kort mee fruiten.
- Doe de amandelen bij het ui-knoflookmengsel in een foodprocessor. Laat met een scheut van de bouillon draaien tot het een gladde puree is.
- Breng de amandelpuree met de rest van de groentebouillon aan de kook, draai daarna het vuur laag en laat circa 10 minuten zachtjes koken.
- Klop de crème fraîche door de kokende soep en breng hem verder op smaak met een klein scheutje citroensap en naar smaak ook peper en zout.
- Smakelijk!