Amandelsoep met Knoflook

35 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

  1. Gepelde amandelen (150 gram)
  2. Ui (1 middelgrote)
  3. Knoflook (3 tenen)
  4. olijfolie (1 scheut)
  5. Groentebouillon (1 liter)
  6. Crème fraîche (125 gram)
  7. Citroensap (1 scheutje)
  8. Zout & peper

Bereidingswijze:

  • Rooster de amandelen in een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur en schep regelmatig om, tot ze beginnen te kleuren. Haal ze uit de pan.
  • Verhit de olie, snipper de uit en fruit hem glazig. Snipper de knoflook en laat de hem kort mee fruiten.
  • Doe de amandelen bij het ui-knoflookmengsel in een foodprocessor. Laat met een scheut van de bouillon draaien tot het een gladde puree is.
  • Breng de amandelpuree met de rest van de groentebouillon aan de kook, draai daarna het vuur laag en laat circa 10 minuten zachtjes koken.
  • Klop de crème fraîche door de kokende soep en breng hem verder op smaak met een klein scheutje citroensap en naar smaak ook peper en zout.
  • Smakelijk!
© 2023 Recepten van Jean Pierre. 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin