Taart van aardappel, brie en ui
20 + 25 minuten
Ingrediënten voor 4 à 6 personen:
- Bladerdeeg (375 gram; of 6 tot 8 plakken)
- Aardappelen (750 gram; vastkokend)
- Uien (4; in dunne ringen)
- Knoflook (2 tenen)
- Tijm (vers; 4 takjes)
- Mosterd (grof; 2,5 eetlepels)
- Brie (200 gram)
- Eieren (2 stuks)
- Crème fraîche (200 ml)
- Olijfolie (60 ml.)
- Zout en Peper

Bereidingswijze:
- Zet de oven vast aan op 200 graden. Leg de ontdooide bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier of een (lage) ingevette bakvorm van circa 25x30 cm. Prik er gaatjes in met een vork en laat circa 15 minuten rusten in de koelkast.
- Schil intussen de aardappelen, snijd ze in blokjes van circa 1x1 cm en kook ze 3 à 4 minuten. Giet ze af en laat ze uitdampen. Snijd de brie in stukjes.
- Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en voeg de uienringen. Bak tot ze zacht zijn (in ongeveer 3 minuten) en voeg de uitgeperste knoflook en de helft van de tijm toe. Bak nog eens 1 minuut en laat dan iets afkoelen.
- Haal het deeg uit de koelkast en bestrijk het met de mosterd. Leg het ui-knoflook mengsel erover en verdeel de aardappel en de brie daar weer over.
- Klop met een staafmixer de eieren met de crème fraîche tot een gladde vloeistof en voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk dit over de aardappelen en brie. Bestrooi met de rest van de tijm.
- Bak in 20 tot 25 minuten tot de taart goudbruin is.
- Smakelijk!